Разработен е  ПУП  на жилищно строителство на терен от 70 000

...
Разработен е  ПУП  на жилищно строителство на терен от 70 000
Коментари Харесай

Иван Портних: Ще бъде ли спрян скандален проект в „Карантината“?

Разработен е  ПУП  на жилищно строителство на терен от 70 000 кв. м  в гора и от двете страни  на деретото  на  „ Аспарухово “, като  се  чака единствено подписът на новия кмет, с цел да започва. Разбирате ли какъв брой неуместен  е този план при  още  живия  спомен за ужаса от  огромното злополучие след  проливните дъждове  в квартала през 2014 година

Това сигнализира пред публицисти в местността „ Карантината “  Иван Портних, някогашен кмет на Варна и сегашен общински консултант дружно с Биляна Раева и Юлиян Станев от групата на ГЕРБ. Той сподели терена,все още част от горския фонд, който ще бъде изсечен, с цел да се вдигне следващата бетонова кула.

Такава инвестиция край морето носи облага над 140 млн. лв..  Проектът е на предприемача Ангел Дерменджиев, който на последните локални избори с неговата листа на Политическа партия „ Земеделски съюз „ Ал.Стамболийски “, която провежда и поддържа,  получи близо 10 000 гласа. Не знам земеделската партия при цялото ми почитание към нея някъде  има ли гласове, само че във Варна има 10 000 гласа, колкото беше разликата в изборния резултат на финала “, разяснява Портних.

Той съобщи, че по време неговото ръководство е спрял   скандалния план и изрично е отказал да го подпише. „ Виждаме че при такива големи облаги кмет, който се пробва да лимитира такива безумни строителства в последна сметка провокира съответна реакция, по тази причина бизнес субектите вземат участие в изборите, както се случи,  и  си избират  кмет и болшинство в Общински съвет. Аз отхвърлих да подпиша този план, приканвам новия кмет също да го спре, а не да извършва вероятно собствен избирателен ангажимент към тези, които го направиха кмет “, сподели Портних. 

Проектът на Дерменджиев е  вкаран в ЕСУТ от някогашния основен проектант Виктор Бузев, като това е една от аргументите за отстраняването му от служба. Началото на първия стадий зависи в този момент единствено от подписа от новия кмет на Варна. Групата на общинските съветници от ГЕРБ, както и цивилен организации в кв. „ Аспарухово “ ще наблюдават под лупа какво ще се случи, увери Портних, който беше  предизвестил, че  икономическите субекти, вложили в акцията на ПП/ДБ ще чакат възвръщаемост на парите си от новата  общинска администрация. 

Сред тях са и директно обвързваните компании с презастрояването на града от Алтернативата на жителите, с които ПП/ДБ и Възраждане, които колкото и идейно да се отхвърлят, се прегърнаха и си избраха ръководител на Общински съвет.

Пресцентър на Политическа партия ГЕРБ - Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР